Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2016 11:31 - Какво падение, Викторе
Автор: tetiva Категория: Новини   
Прочетен: 6915 Коментари: 10 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 






Смешното момченце от Разград, повярвало си, че е голям журналист, направи показно интервю с Петър Низамов – Перата в ефира на Нова телевизия и стана христоматиен пример как НЕ трябва да се води предаване.

Да започнеш интервю с условието, че ще говориш на ТИ, без да си получил съгласие от събеседника отсреща, е меко казано невъзпитано, това е нарушение на правилата в българския език, където с непознат се говори на ВИЕ. Низамов през цялото време говореше на ВИ, а момченцето на ТИ.

Каква смелост, каква напористост ни показа В. Николаев, пълна противоположност на поведението му пред силните на деня. Пред тях той слушка с полуувиснала челюст, от която всеки миг може да се проточи лигата на кучето на Павлов.

Защо се кани човек на интервю и кой бутон беше натиснат на В. Николаев, за да станем свидетели на пълното му падение?

Прекъсван, подиграван, Петър Низамов запази достойнство и постави на място самозабравилия се псевдожурналист. Оказа се, че Низамов е отличен студент по право и демонстрира доста добри умения за концентрация и защита на позицията си. Николаев предпочиташе да говори за миналото, а не за мотивите на Низамов да предприеме своите действия по задържане на мигрантите на турската граница.

Кому е нужно да се демонизира един от малкото българи, борещи се за сигурността на България?

Кому?

Да оставим държавата ни да се превръща в разграден двор, да обгрижваме ислямисти за стотици милиони левове, а собствения ни народ да тъне в мизерия и да оцелява под границата на бедността – това ли е силно прокламираната толерантност?

Да не забравя - в същото време в студиото се намираше екип от Канал 4 на Великобритания, който снима документален филм за Петър Низамов, наречен "Ловецът на мигранти", включително и това интервю. Дали отново се изложихме пред чужденците?

И какво излиза – у нас героите ги съдят, а мошениците ги величаят?

Манипулативност, преиначаване, преекспониране, непрофесионализъм, какъв букет от журнаГлистически миазми успя да ни предостави Виктор Николаев.

Хвала на таквизи осведомители!

http://play.novatv.bg/programi/zdravei-bulgariya/788865?autostart=true





Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobronameren - Гледах го този ретранслатор Николаев.
23.11.2016 19:15
Какво друго може да се очаква от него. Той няма никакво собствено мнение, каквото му шушне в ухото гласът зад кадър, това изрича. Приносът му в телевизионната журналистика се свежда само до усилване мнението на Шефа. Ако събеседникът не му е симпатичен (на Шефа), арогантността на Николаев става нетърпима. Ако събеседникът е "наш", Николаев се разсипва от в чупки в кръста. Слуга е в най-отвратителния смисъл на думата. Но това е проблем на НОВА Телевизия.
Вашият проблем, tetiva, е друг - Че Гласът в ухото николаево не бръснеше Петър Низамов и за слива. Затова Викторчо се държа така отвратително с Перата. Което идва да покаже, което би трябвало да ви накара да се замислите, tetiva, че вашият човек Перата, за Шефа, също е слуга. Когато трябва да се срива демократичността в държавата, го праща я на протести в центъра на столицата. я на границата да лови емигранти. Кумирът му на Перата, Волен Сидеров е същият слуга на Шефа. Само дето има право на "златен пръст" в Парламента. Че не ви харесва ТОВА, е ваш избор и отговорност.
Но и аз съм избирател, и аз имам право на избор и отговорност. Тъкмо ТОВА ме накара да пиша този коментар. Точно преди Перата събеседник на Николаев беше здравният министър Петър Москов. С него ретранслаторът Виктор се държа точно толкова арогантно, че дори и повече. Но вие не протестирате за това, вероятно дори харесвате държането на Николаев. Което ме кара да предполагам, че си викате: "мамка му на Москов, така му се пада като служи на Борисов".
Ако аз съм прав, знаете ли КАКВО ЗНАЧИ това? - Че вие също сте ретранслатор на някой. И този Някой не е от ГЕРБ. Тази абревиатура, припомням, значи "Граждани за Европейско развитие на България".
Демокрацията е трудна за следване "обстановка". Къде по-лесно е да чакаш указания от Партията, в която членува Гласът в ухото на Николаев. Само че този комуно-националистически избор е лош. В частност и за вас, tetiva, обезличава ви като личност.
цитирай
2. tetiva - Благодаря Ви за коментара, г-н Рашев
23.11.2016 20:20
За съжаление пуснах телевизора точно по време на интервюто с Низамов и съм пропуснала това с Москов. Но ако Николаев е имал аналогично отношение към него, разбира се, че се присъединявам към Вашето възмущение.
Напоследък водещите на обзорни предавания (и сутрешни, и вечерни и нощни) прекаляват, какво говоря, направо издевателстват над зрителите и стават нетърпими.
Вас и мен не могат да заблудят, защото очевидно и двамата можем да направим анализ, но мнозинството от гражданите съставят своето мнение от изреченото по телевизора. За тях телевизията е крайната инстанция и приемат всичко казано за стопроцентова истина.
Моят упрек, а защо не и гняв е към журналистите, които в крайна сметка оформят общественото мнение и колкото повече изкривяват истината, толкова повече са вредни, а не полезни за обществото.
За разлика от Вас, аз съм безпартийна и затова смятам, че имам безпристрастен поглед и тук изразявам свободната си воля, без никакви партийни обвързаности.
Знаете ли, учудвам се, че само Вие се осмелихте да напишете коментар. Сега трябва ли да направя обобщение, че хората от блог.бг са индиферентни към ставащото пред камерите на телевизиите?
цитирай
3. saankii - госпоице тетива / простете ако бъркам?
23.11.2016 20:53
ако бяхте над 60 ,бих ви..съчувствувала някак...
а ,какъв акъл ще дадете на тези ,които нямаме ТВ..
благодаря смирено/Юлия
цитирай
4. tetiva - Г-жо Юлия,
23.11.2016 21:00
Вие сте едно щастливо изключение, мога само да Ви завиждам.)
Не съм готова да Ви дам съвет, защото не Ви познавам.
Във всеки случай предполагам, че имате собствено мнение за заобикалящия ни свят и то не се е пречупило през телевизионната манипулация.
цитирай
5. apostapostoloff - Баба Юла Лайномета пак се
24.11.2016 06:23
изпърдя с тлъстия си дирник в блога. Откъде се пръкна тая малоумница, бе? Защо не си мие кенефите в Германия, без да ни досажда с идиотските си драсканици?

А що се отнася до Николаев и екранната му партньорка, то те и двамцата са калтаци и олигофрени. Великият Киркегаард го е написла преди много време: "Най- ниската точка на човешкото падение се нарича журналист."
цитирай
6. tetiva - Г-н apostapostoloff,
24.11.2016 11:46
Възможно ли е да сте се объркали и да споменавате Киркегаард , а да имате предвид Сьорен Киркегор?
Киркегор е казал също: "Предпочитам дъщеря ми да стане проститутка, отколкото синът ми да бъде журналист".
цитирай
7. wasp - Петър Низамов – Перата
24.11.2016 17:27
известен с „гражданските арести“ на мигранти по границата с Турция и богатото си криминалното минало, както и „Национална съпротива“, една организация, която някои наричат неонацистка, но имала тесни връзки с някои социалисти.

През 2009 г. при самоотбрана след конфликт на пътя бившата баретата Петко Лисичков застрелва с личния си пистолет криминално проявения Калоян Стоянчов - Голямата Рижа, чиято банда тероризира Бургас - стигаха дотам, че да срязват с нож лицата на случайни минувачи, за забавление.

Само за минути бандата на Рижите се събира на мястото и искат да линчуват Лисичков, въпреки че бургаската полиция го пази на моменти с жив щит. Някои от групата са били с мачете. Сред тях е самият Петър Низамов – Перата.
цитирай
8. plamenporchev - Мн. добре!
26.11.2016 11:08
Много добре, че не гледам "нова тв". Направо - супер!
цитирай
9. krumbelosvet - Такава е била волята на англичаните.
26.11.2016 20:42
Всъщност, Англия, както и Америка, вече само се населяват от англосакси, намаляващи. А управлява кой? Който печати парите, и неговите пулицърчета.
цитирай
10. zaw12929 - Мисля, подкрепям всяка ваша дума: ...
27.11.2016 01:21
Мисля, подкрепям всяка ваша дума: " Манипулативност, преиначаване, преекспониране, непрофесионализъм, какъв букет от журнаГлистически миазми успя да ни предостави Виктор Николаев".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tetiva
Категория: Спорт
Прочетен: 56679
Постинги: 4
Коментари: 110
Гласове: 120
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031